Valmennukset

Miksi lähtisit terapiavalmennukseen?

Psykoterapia on iso satsaus ajallisesti mutta myös taloudellisesti. Valmennuksen avulla pääset nopeammin ja ohjatusti ”sisälle” terapia työskentelyyn. 

Hyvin usein terapian aloituksesta menee useita kertoja siihen, että tehdään kattava alkukartoitus asiakkaan tarpeista, tutustutaan terapiamalliin, rakennetaan toimivat ja saavutettavissa olevat tavoitteet, tutkitaan tunnelukkoja ja pidetään erilaisia tunnepäiväkirjoja, jotka auttavat hahmottamaan ehkä piilossakin olevia ahdistuksen tai masennuksen syitä. 

Mitä hyötyä terapiavalmennuksesta on?

Valmennuksesta saat kattavan ja toimivan manuaalin itsestäsi, jonka avulla terapeutin kanssa pääsette nopeammin ja tehokkaammin terapian alkuun. Toinen iso ja merkittävä näkökulma on aika. Normaalisti KELA päätöksen saaminen on pitkä odotusaika. KELA odottaa, että psykiatrian verkosto tekisi kaikkensa vointisi parantamiseksi ja terapiatarpeen poistumiseksi. Ensimmäisestä lääkärin kartoituskäynnistä siihen, että päätös tulee KELA:sta yleensä kestää 15-17 viikkoa. Tänä aikana sinun odotetaan työskentelevän vointisi paranemiseksi kaikella mahdollisella tavalla. Terapiavalmennus haluaa tarjota sinulle loistavan tarjottimen itseen tutustumista, harjoitteita, informaatiota ja kyselyitä täksi kotona työskentelyn ajaksi. Kaikki se informaatio on hyväksi luettavissa, kun terapiasi lopulta alkaa. Tänä aikana sinulle on varmasti kirkastunut uudella tavalla, millaiseen terapiaan haluat mennä ja mitä siltä on oikeus odottaa. Useimmat aloittaa terapian tietämättä mitä se on ja miten sitä parhaimmillaan voi hyödyntää omassa elämässä.

Mitä terapiavalmennus on?

Terapiavalmennuksessa käydään hyvin tarkkaan läpi sinua kysymyspatteristojen avulla. Lähes 40 sivuinen valmennusvihko sisältää erittäin runsaasti kysymyksiä mm. tavoistasi oppia asioita, reagoida asioihin, toimia sosiaalisissa suhteissa, katsoa itseäsi yksilönä ja ryhmässä, sekä tietenkin opastaa sinua asettamaan toimivat ja hyvät tavoitteet terapiallesi, joita on helppo mitata terapian eri vaiheissa.
Erittäin tärkeätä on valmentaa myös ajankäyttöä terapiaa odotellessa ja sen aikana. ”Aikaa voi tuhlata, mutta sitä ei voi säästää” kuvastaa hyvin valmennus aikaa. Se kannattaa hyödyntää mahdollisimman hyvin, koska usein sen hyödyn näkee terapiassa.

Miten tuloksia mitataan?

KELA:lle ja terapeutillesi on tärkeätä, että terapiassasi käytetään selkeitä mittareita, joilla vointiasi ja toimintakykyäsi voidaan mitata. Valmennuksessa käymme näitä työkaluja ja tavoitteita läpi. Yksi tärkeimmistä on GAS-menetelmä. GAS menetelmä (GOAL ATTAINMENT SCALING) opetetaan yksinkertaisesti ohjaten. Näin sinulla on selkeät GAS tavoitteet, kun terapiasi alkaa. Vaikka et olisi aloittamassa KELA terapiaa, on äärettömän tärkeätä asettaa tavoitteet terapialle, joita voi mitata. Lopuksi tärkein; sinulla on runsaasti aikaa käydä työkirja ja materiaali läpi. Mikäli sinulle tulee kysyttävää, olemme tukenasi valmennuksen ajan.

Älä ota mitään paineita siis työkirjan täyttämisestä. Kaikki kysymykset ovat sellaisia, joihin kykenet vastaamaan, kunhan hiukan pysähdyt miettimään.

HUOM: Terapiavalmennus ei ole psykoterapiaa, eikä se korvaa psykoterapiaa vaan se valmentaa sinua itse psykoterapiaan.

Osta terapiavalmennus verkkokaupasta