Karima Karppinen

Suuntaus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Terapian kesto: 1-25 kertaa  

Kieli: suomi, englanti

Paikka: Etäyhteydellä tai Turun keskustassa

Olen Siria-sertifioitu lyhytterapeutti psykoterapeuttisin valmiuksin. Järjestän myös terapeuttisen kirjoittamisen kursseja ja olen opiskellut kirjallisuusterapiaa. Olen uskontotieteen maisteri (MA in Theology and Religious Studies ja MSc in Science and Religion). Opinnoissani tutkin muun muassa rakkautta ja intuitiota hyödyntäen psykologian ja neurotieteiden näkökulmia.

Millainen terapeutti olen?

Korostan työskentelytavassani yksilön vapautta ja tutkimattoman potentiaalin olemassaoloa. Suhtaudun ihmisiin avarakatseisesti ja elämään mielenkiintoisena mysteerinä, Minulla on oman monikulttuurisen taustani kautta syvää ymmärrystä kulttuurieroihin, ulkosuomalaisuuteen ja kulttuurien välillä elämiseen liittyen. Olen luontaisesti valmis olemassaolon ja elämän merkityksen syvempään pohdintaan. Toivotan vastaanotolleni tervetulleiksi myös filosofisen, henkisen ja hengellisen keskustelun ja olen koulutustaustaltani sen tyyppisessä ajattelussa harjaantunut. Joskus kuitenkin on oleellisempaa keskittyä selviytymään käytännön arjessa.

Mitä istunnoillani tehdään?

Terapiasuuntaukseni on ratkaisukeskeinen, ja se tarkoittaa muun muassa sitä, että keskitymme tulevaisuuden rakentamiseen enemmän kuin menneisyyden analysoimiseen. Menneisyyden ymmärtäminen osana tätä prosessia voi toki myös olla tärkeää. Ratkaisukeskeisessä suuntauksessa oleellista on nimenomaan asiakkaan henkilökohtainen käsitys todellisuudesta ja usko siihen, että sinusta itsestäsi löytyy ratkaisu siihen, mikä juuri sinulle on parhaaksi. Ensimmäisellä tapaamisella tutustumme rauhassa toisiimme ja pohdimme yhdessä, mitä toiveita sinulla on terapiasuhteelta. Sen jälkeen muokkaamme läpi terapiaprosessin työskentelytapojamme tarpeisiisi sopiviksi. 

Voimme tavata joko sisätiloissa, etäyhteydellä tai vaikka metsäkävelyllä. Tapaamisiimme voi myös halutessasi osallistua koirani Dante. Voimme tehdä erilaisia ajatuksia ja tunteita herättäviä harjoituksia ja kirjoittaa muistiinpanoja, jos se tuntuu sinusta oikealta työskentelytavalta. Painotan terapiasuhteen reflektointia ja suoraa palautetta. Terapia voi olla montaa eri asiaa, ja sinä päätät itse, mitä toivot juuri tältä terapiasuhteelta. Jos jokin lähestymistapa ei toimi, voimme kokeilla toista. Jos et tiedä vielä, mitä toivoisit, tai tavoitteidesi jäsentäminen tuntuu monimutkaiselta, voimme lähteä selvittämään toiveita ja tavoitteitasi yhdessä.

I welcome clients also in English!

Tarjoan apua:

Lieviin mielenterveysongelmiin, haastaviin elämän kriiseihin, sekä tulevaisuuden haaveiden tavoittamiseen. Aiheena voi olla esimerkiksi toivottomuus, ahdistus, ihmissuhdeongelmat, rakkaus, seksuaalisuus, kuolema, stressi, itsetuntemuksen kehittäminen ja oman suunnan löytäminen. Kaikki muutkin aiheet ovat tervetulleita! Lyhytterapia sopii myös hyvin ensiavuksi psykoterapiajonossa oleville.

Hinta: 65e/45min

Voit varata ajan osoitteesta Terapeuttini.fi – Löydä oma terapeuttisi

Mikäli sinulle sopivaa aikaa ei löydy, voit ottaa minuun yhteyttä myös sähköpostilla karima@prowork.fi

Instagram

Facebook