Karima Karppinen

Suuntaus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Terapian kesto: 1-25 kertaa  

Kieli: suomi, englanti

Paikka: Etäyhteydellä tai Turun keskustassa

Opiskelen ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja otan opintojeni ohella vastaan terapia-asiakkaita. Olen taustaltani uskontotieteen tuplamaisteri (MA in Theology and Religious Studies ja MSc in Science and Religion). Olen tutkinut muun muassa rakkautta ja intuitiota hyödyntäen psykologian ja neurotieteiden näkökulmia.

Millainen terapeutti olen?

Olen avarakatseinen ja empaattinen terapeutti. Lähestymistapani ihmisiin ja elämään on hyväksyvä ja avoin. Olen asunut elämäni aikana monissa eri maissa ja kasvanut monikulttuurisessa perheessä. Minulla on sitä kautta tarjota kokemuksesta kumpuava syvä ymmärrys monikulttuurisuuteen, kulttuurien välillä elämiseen ja kansainvälisiin ihmissuhteisiin. Sen ansioista minulla on ymmärrystä subjektiivisten ajatusmaailmojen ja elämänkatsomuksien eroavaisuuksista myös yhden kulttuurin sisällä.

Olen luontaisesti valmis olemassaolon ja elämän merkityksen syvempään pohdintaan. Toivotan vastaanotollani tervetulleeksi myös filosofisen keskustelun ja olen koulutustaustaltani sen tyyppisessä ajattelussa harjaantunut. Joskus kuitenkin on oleellisempaa keskittyä selviytymään arjen konkreettisemmista tilanteista. Käytännön elämän kysymykset voivat siis yhtä lailla olla terapiasessiomme teemana.

Mitä istunnoillani tehdään?

Istunnoillani ei ole mitään, mistä olisi pakko puhua ja samaan aikaan kaikesta saa puhua! Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja minua sitoo vaitiolovelvollisuus. Terapiasuuntaukseni on ratkaisukeskeinen, ja se tarkoittaa muun muassa sitä, että keskitymme tulevaisuuden rakentamiseen enemmän kuin menneisyyden analysoimiseen. Menneisyyden ymmärtäminen osana tätä prosessia voi toki myös olla tärkeää. Ratkaisukeskeisessä suuntauksessa oleellista on nimenomaan asiakkaan henkilökohtainen käsitys todellisuudesta ja usko siihen, että sinusta itsestäsi löytyy ratkaisu siihen mikä juuri sinulle on parhaaksi.  

Ensimmäisellä tapaamisella tutustumme rauhassa toisiimme ja pohdimme yhdessä mitä toiveita sinulla on terapiasuhteelta. Sen jälkeen muokkaamme läpi terapiaprosessin työskentelytapojamme tarpeisiisi sopiviksi. Voimme tavata joko sisätiloissa, etäyhteydellä tai vaikka metsäkävelyllä. Tapaamisiimme voi myös halutessasi osallistua koirani Dante. Voimme tehdä erilaisia ajatuksia ja tunteita herättäviä harjoituksia ja kirjoittaa muistiinpanoja, jos se tuntuu sinulle oikealta työskentelytavalta.

Painotan terapiasuhteen reflektoinnin tärkeyttä ja suoraa palautetta. Terapia voi olla montaa eri asiaa, ja sinä päätät itse mitä toivot juuri tältä terapiasuhteelta. Jos jokin lähestymistapa ei toimi, voimme kokeilla toista. Jos et tiedä vielä mitä toivoisit, tai tavoitteidesi jäsentäminen tuntuu monimutkaiselta, voimme lähteä selvittämään toiveita ja tavoitteitasi yhdessä. I welcome clients also in English!

Tarjoan apua:

Lieviin mielenterveysongelmiin, haastaviin elämän kriiseihin, sekä tulevaisuuden haaveiden tavoittamiseen. Aiheena voi olla esimerkiksi toivottomuus, ahdistus, ihmissuhdeongelmat, rakkaus, seksuaalisuus, kuolema, stressi, itsetuntemuksen kehittäminen ja oman suunnan löytäminen. Kaikki muutkin aiheet ovat tervetulleita! Lyhytterapia sopii myös hyvin ensiavuksi psykoterapiajonossa oleville.

Hinta: 65e/45min

Voit varata ajan osoitteesta Terapeuttini.fi – Löydä oma terapeuttisi

Mikäli sinulle sopivaa aikaa ei löydy, voit ottaa minuun yhteyttä myös sähköpostilla karima@prowork.fi

Instagram

Facebook